23-12-2018

23 December 2018 - Glædelig jul og godt nytår

Ashhill Gundogs ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår.

Der er ikke blevet tid til at tage et hyggeligt julebillede, men i får lige et par ord om året der gik og planer for det kommende år.

Ravensbank Duff har i 2018 været ført i vinderklasse og deltog i årets mesterskab for hold. Holdet blev sølvvinder, hvilket var langt over forventning. Det var nær gået helt galt da Duff under konkurrencen faldt i en 3 m dyb cementbrønd. Heldigvis slap han med en lille afskrabning. Duff er brugt flittigt på opsamling på både andejagter og fasanjagter. Han har fået en fantastisk erfaring, og der er ikke mange anskydninger han ikke får. Desværre har han ikke den nødvendige ro til A-prøver og han bliver derfor ikke mere stillet på markprøver, og vil ikke indgå i avlen. Han bliver fremover brugt på opsamling og jagt.

Tøserne bestod de obligatoriske brugsprøver og er stille og roligt blevet ført igennem begynder klasse. Vi har lagt vægt på ikke at føre dem for hurtigt frem og fokusere på roen omkring føreren hviket fuldt ud er lykkedes, og der ingen lyd i nogen af dem. Alle har stor vandpassion. De er alle blevet røngtenfotograferet og gentestet og sundheden er helt i top.

Christian træner Beechbrook Abbey Brewing og det er planen at hun skal kvalificere sig til vinderklasse i 2019 i WT, B , og A prøver. Hun viser rigtige gode takter og hviler i sig selv med en ro der sjældent ses. Hun er rigtig god til linier og forstår at bruge sin næse. Hun ligner meget sin far IFTCH Beiley’s Aguzannis of Fendawood, både på udseende og hendes måde at bevæge sig på.

Seahill High Wind Purdeys Bizy blev på B prøve i Karup bedste hund og gør det generelt rigtigt godt. Det er er dejligt at gå på prøve med en hund hvor man ikke behøver at tænke på hvordan hun går. Hun følger altid uanset om man drejer venstre eller højre om. Hun har en dejlig ro, men når apport kommandoen gives er hun som skudt ud af en kanon. Lige ud og lige hjem med siddende  aflevering foran. Ingen uro i munden. Det er planen at hun i 2019 skal kvalificeres til vinderklasse og derefter at hun skal parres i eftersommeren. Vi har en fantastisk hanhund i kikkerten.

Neatmoor Bright Hope er den yngste af tøserne. Hun er modnet lidt senere en de andre to, og er i øjeblikket inde i en god udvikling. Hun har et medfødt talent for lige linier og er let dirrigerbar. Hun er en utrolig stærk hund som rigtigt viser sig når hun målrettet svømmer med stor fart. Lige som de andre er det planen at kvalificere hende til vinderklasse. Om vi når det i 2019 må tiden vise men hun har et stort potentiale og er en klog hund.

Som det fremgår bliver 2019 et travlt år med mange prøver og vi ser frem til at møde jer alle derude.

I ønskes alle en God Jul og et lykkebringende 2019

Christian og Steen

Del siden