24-02-2019

23 Februar 2019 - C-Prøve Region Nord

Bizy og Hope var meldt til i Åben Klasse for første gang. Abbey var desværre i løbetid.
 Bizy skulle op først og det skulle vise sig at det hurtigt udviklede sig til at blive en træningsdag med hende :-) Det var en rigtig fin og spændende prøve men jeg vurderer den lange dirigering til at være i den svære ende i åben klasse uden at det skal være en undskyldning.  
Prøven startede med en dirigering til kanin. Først gennem et stykke granskov, så over et spor , og igen gennem et stykke granskov hvor der på sporet efterfølgende lå en kanin. Hun kunne ikke løsrive sig fra skytten som stod placeret frem til højre for hunden og hun var ikke lydhør/diriger bar. Jeg valgte derefter at gå ud med hende til det første spor og sende hende derfra hvorefter det lykkedes. Derefter var der en dobbelt markering på linje som blev løst rigtigt fint.  Hun var lynene hurtig og tændt. Flytning mellem poster foregik fri ved fod som hun gjorde fint. Så kom vi til en lang dirigering skråt over et åbent område hvor der i kanten lå en due. Afstanden vil jeg vurdere til at være 80 meter. Jeg prøvede at sende hende selv om jeg godt vidste at det nok ikke ville lykkedes. Der gik en skytte 30 grader et stykke ude i terrænet og hun var var helt fokuseret på ham. Derefter valgte jeg at stoppe hende. Da makkerhunden blev sendt på dirigeringen knaldede hun. Så kom der et søg med makker hund. Jeg var lidt spændt på denne disciplin da hun ikke havde prøvet det før. Her sprang sikringen og der gik ben i det, da hun så at makkerhunden havde apporteret vildt trak hun efter den og jeg kaldte hende ind.  Så fortsatte vi et stykke frem til en enkelt markering som faldt på et højdedrag. Den nappede hun spot on. Det blev til en 3 præmie. 
Det ro under afprøvning når det knalder og dirigeringslydighed med stop der skal trænes.

Hope klarede opgaverne over forventning. Det viste sig at hun både i ventetiden før og under prøven var helt rolig og super fokuseret og hurtig når hun blev sendt. Den første dirigering på kanin klarede hun helt perfekt. Hun tog ingen notits af skytten og løb den lige linje lige ud til kaninen og kom fint hjem og afleverede. Perfekt. Dobbelt markeringen på linje blev løst rigtigt fint. Det var sjovt at se da hun løb ud efter den første markering og passerede færten. Hun var lynene hurtig derude og huggede bremsen i så hun rullede flere gange, hvorefter hun kastede sig over duen og kom med den. :-) Flytning mellem poster foregik fri ved fod som hun gjorde perfekt. Så kom vi til den lange dirigering skråt over et åbent område hvor der i kanten lå en due. Jeg fik hende derud og hun var både foran og bagved duen uden at få fært og begyndte til sidst at løbe hjem. Jeg valgte ikke at sende hende igen. Derefter kom søget med makker hund. Jeg var spændt på denne disciplin da hun heller ikke havde prøvet det før, men det gik perfekt. Ingen problemer med makkerhund og meget effektiv og kom over hele området.  Så forstsatte vi et stykke frem til en enkelt markeringen som faldt på et højdedrag. Den nappede hun spot on. Det blev til en anden præmie men jeg er rigtig godt tilfreds med det jeg så.
Der skal trænes stop og dirigeringslydighed.
En god dag med dejligt vejr og 13876 skridt i loggen.

Bizy og Hope var meldt til i Åben Klasse for første gang. Abbey var desværre i løbetid.
Bizy skulle op først og det skulle vise sig at det hurtigt udviklede sig til at blive en træningsdag med hende :-) Det var en rigtig fin og spændende prøve men jeg vurderer den lange dirigering til at være i den svære ende i åben klasse uden at det skal være en undskyldning.
Prøven startede med en dirigering til kanin. Først gennem et stykke granskov, så over et spor , og igen gennem et stykke granskov hvor der på sporet efterfølgende lå en kanin. Hun kunne ikke løsrive sig fra skytten som stod placeret frem til højre for hunden og hun var ikke lydhør/diriger bar. Jeg valgte derefter at gå ud med hende til det første spor og sende hende derfra hvorefter det lykkedes. Derefter var der en dobbelt markering på linje som blev løst rigtigt fint. Hun var lynene hurtig og tændt. Flytning mellem poster foregik fri ved fod som hun gjorde fint. Så kom vi til en lang dirigering skråt over et åbent område hvor der i kanten lå en due. Afstanden vil jeg vurdere til at være 80 meter. Jeg prøvede at sende hende selv om jeg godt vidste at det nok ikke ville lykkedes. Der gik en skytte 30 grader et stykke ude i terrænet og hun var var helt fokuseret på ham. Derefter valgte jeg at stoppe hende. Da makkerhunden blev sendt på dirigeringen knaldede hun. Så kom der et søg med makker hund. Jeg var lidt spændt på denne disciplin da hun ikke havde prøvet det før. Her sprang sikringen og der gik ben i det, da hun så at makkerhunden havde apporteret vildt trak hun efter den og jeg kaldte hende ind. Så fortsatte vi et stykke frem til en enkelt markering som faldt på et højdedrag. Den nappede hun spot on. Det blev til en 3 præmie.
Det ro under afprøvning når det knalder og dirigeringslydighed med stop der skal trænes.

Hope klarede opgaverne over forventning. Det viste sig at hun både i ventetiden før og under prøven var helt rolig og super fokuseret og hurtig når hun blev sendt. Den første dirigering på kanin klarede hun helt perfekt. Hun tog ingen notits af skytten og løb den lige linje lige ud til kaninen og kom fint hjem og afleverede. Perfekt. Dobbelt markeringen på linje blev løst rigtigt fint. Det var sjovt at se da hun løb ud efter den første markering og passerede færten. Hun var lynene hurtig derude og huggede bremsen i så hun rullede flere gange, hvorefter hun kastede sig over duen og kom med den. :-) Flytning mellem poster foregik fri ved fod som hun gjorde perfekt. Så kom vi til den lange dirigering skråt over et åbent område hvor der i kanten lå en due. Jeg fik hende derud og hun var både foran og bagved duen uden at få fært og begyndte til sidst at løbe hjem. Jeg valgte ikke at sende hende igen. Derefter kom søget med makker hund. Jeg var spændt på denne disciplin da hun heller ikke havde prøvet det før, men det gik perfekt. Ingen problemer med makkerhund og meget effektiv og kom over hele området. Så forstsatte vi et stykke frem til en enkelt markeringen som faldt på et højdedrag. Den nappede hun spot on. Det blev til en anden præmie men jeg er rigtig godt tilfreds med det jeg så.
Der skal trænes stop og dirigeringslydighed.
En god dag med dejligt vejr og 13876 skridt i loggen.

Del siden